Terug naar Nieuws

Angelique Smid volgt Nel Kruit op als directeur Welstad

Gepubliceerd op:

Met ingang van 1 februari 2023 volgt Angelique Smid Nel Kruit op als directeur van Welstad. “Dit is het gebied waar ik ben opgegroeid. Ik ken de taal en de mensen, weet wat er speelt. Het voelt als een nieuw begin en tegelijkertijd als thuiskomen.” Smid blijft ook directeur van Peuterwerk. 

Verder bouwen

De afgelopen jaren heeft Nel Kruit samen met de medewerkers van Welstad veel betekend in het welzijn van de gemeente Stadskanaal. “Nel heeft de transformatie binnen het welzijn in de organisatie Welstad verankerd.” Aldus Johan Brongers, bestuurder van Tintengroep. “Angelique Smid heeft haar sporen verdiend in het welzijn. Binnen de Tintengroep en ook al daarvoor in de Jeugdzorg. Ze heeft de kennis en ervaring in huis, maar is ook vooral de juiste persoon op de juiste plek. Smid vult aan: “Ik ben gericht op samenwerken, de relatie. En zo te werken aan de doelen die we samen stellen. Zodat we uiteindelijk voor de inwoners kunnen betekenen wat nodig is.” 

Samenwerken

Naast de kwaliteiten die Smid als persoon meebrengt, is dit ook een goed moment om de functies van directeur Welstad en Peuterwerk bij haar te beleggen. “Tussen Welstad en Peuterwerk zijn in Stadskanaal al mooie verbindingen ontstaan. We hebben elkaar nodig om alle inwoners, van jongs af aan, te kunnen helpen wanneer ze dat nodig hebben. Tegelijkertijd ziet het sociaal domein er in elke gemeente anders uit, het is overal maatwerk. De afgelopen twee jaar is Peuterwerk sterk doorontwikkeld. We hebben inhoudelijk en in processen de zaken goed op orde. Met de teamleiders staan daar aan het stuur in hun eigen regio.” Aldus Smid. “Tegelijkertijd ziet het sociaal domein er in elke gemeente anders uit, het is overal maatwerk. Je moet elkaar kunen vinden en willen begrijpen. In de gemeente Stadskanaal kan ik daar zo meer in betekenen.”

Angelique Smid

30-10-2023

Welstad Actueel

Elke maand verschijnt in de Nieuwsbode de pagina Welstad-Actueel met nieuws van- en over onze activiteiten, agenda en mededelingen.
Lees meer