Terug naar Nieuws

Campagne Senioren en Veiligheid

Gepubliceerd op:

In september start vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid, in samenwerking met vele andere partijen, de campagne senioren en veiligheid. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit waar ouderen regelmatig slachtoffer van worden, met als doel senioren bewust te maken en handelingsperspectief te bieden in wat ze zelf kunnen doen om slachtofferschap te voorkomen. Hierbij werken we samen met o.a. ouderenbonden, politie, OM, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), Fraudehelpdesk, Slachtofferhulp Nederland, Veilig internetten, banken, supermarkten en de telecomsector. Ook sluiten meer dan 100 gemeenten aan bij de campagne.

Elke week staat een thema centraal en wordt daarover een filmpje gedeeld. Kees Hulst, bekend van ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’, is hierbij de hoofdrolspeler en tevens ambassadeur van de campagne. Daarnaast vindt elke dinsdag om 10:30 uur een webinar plaats, gepresenteerd door Catherine Keyl, met panel van inhoudelijke experts over het thema van die week.

Planning van de thema’s is als volgt:

  • - Week 36 (1/9 t/m 7/9): Meekijken bij pinnen
  • - Week 37 (8/9 t/m 14/9): Babbeltrucs
  • - Week 38 (15/9 t/m 21/9): Hulpvraagfraude (via WhatsApp)
  • - Week 39 (22/9 t/m 28/9): Phishing

Webinars

Naast de filmpjes wordt elke week een webinar worden georganiseerd over het thema van die week met Catherine Keyl als presentatrice en een panel van inhoudelijke experts. Tijdens het webinar wordt het filmpje van die week gelanceerd, krijgen senioren specifieke tips en adviezen op het fenomeen en hebben ze de kans om ook vragen te stellen. De webinars zullen elke dinsdag plaatsvinden om 10:30 uur:

Dinsdag 1 september 10:30 uur: Webinar meekijken bij pinnen

  • - Dinsdag 8 september 10:30 uur: Webinar babbeltrucs
  • - Dinsdag 15 september 10:30 uur: Webinar hulpvraagfraude (via WhatsApp)
  • - Dinsdag 22 september 10:30 uur: Webinar phishing

De webinars zijn rechtstreeks te zien en terug te kijken via www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

klik hier voor informatie betreffende de diverse thema's


Downloads

Bekijk ook

05-01-2021

Welstad Actueel - december 2020

Iedere maand verschijnt er een pagina Welstad Actueel in de Nieuwsbode 
Lees meer
 
04-01-2021

Gaan we schaatsen deze winter in Onstwedde/Alteveer?

Gaan we schaatsen deze winter? Voor velen van ons hangt dit alleen af van de weersomstandigheden. Gaat het vriezen, is er voldoende ijs, gaat de schaatsbaan open? Er zijn echter ook dorpsgenoten die daarnaast nog de vraag hebben: wat kost entrée schaatsbaan en hoe kom ik aan schaatsen. Voor …
Lees meer
 
18-12-2020

Welstad-Actueel maand november

Iedere maand verschijnt er een pagina Welstad-Actueel in de Nieuwsbode.    
Lees meer