Terug naar Nieuws

Ervaringsdeskundigen bij Welstad

Gepubliceerd op:

Ervaringsdeskundigen? Wat is dat dan? Wat doen die dan? Om daarop in te gaan is het misschien verstandig eerst te vertellen hoe ervaringsdeskundigen bij Welstad terecht zijn gekomen.

In 2018 is de Tintengroep (de organisatie waar o.a. Welstad onderdeel van uit maakt) gestart met het project K@ns. Dit is een project waarbij mensen die in het leven een ‘ontwrichtende’ ervaring hebben meegemaakt een kans krijgen om zich te ontwikkelen tot ervaringsdeskundige. Gedurende een 2 jarige MBO 3 opleiding bij Noorderpoort en stage bij de Tintengroep wordt geleerd om deze ervaringen op een professionele manier in te zetten binnen het sociaal werk. De opleiding wordt gefaciliteerd door de welzijnsorganisaties binnen de Tintengroep. Tinten gelooft dat met het inzetten van ervaringsdeskundigen een waardevolle bijdrage wordt geleverd aan hulp en dienstverlening binnen de verschillende buurt- en wijkteams. De ervaringsdeskundigen in opleiding lopen stage bij een van de werkmaatschappijen van Tinten en ik dus hier bij Welstad.

Even voorstellen

Mijn naam is Miranda, ik ben moeder van 2 dochters van 13 en 18 jaar oud. Ik woon samen met mijn partner in het prachtige Groningen. Sinds Februari 2020 loop ik stage bij Welstad. Ikzelf ervaar dit als een erg prettige omgeving met leuke collega’s waar ik mijzelf kan zijn. Twee van die collega’s zijn bijvoorbeeld ervaringsdeskundigen die het traject voor mij hebben doorlopen. Daarmee hebben ze voor mij de weg al wel wat vlak gestreken. Hierdoor was tegen de tijd dat ik binnenkwam een ervaringsdeskundige al bekend bij Welstad.

Ik heb het geluk dat ik 2 stagebegeleiders heb, waarvan 1 buurtwerker en 1 buurtmaatschappelijk werker. Dit maakt het voor mij mogelijk om mijn ervaring al dan niet gekoppeld aan 1 van beide in te zetten. Ikzelf heb het gevoel dat ik juist door mijn ervaring soms dichter bij de cliënt kan staan. Of beter gezegd ernaast. Maar dat neemt niet weg dat juist de verbinding en samenwerking met bijvoorbeeld een maatschappelijk werker niet van belang is. Sterker nog, je moet ons zien als een brug die de connectie maakt tussen de cliënt en de professional. Maar altijd in overeenstemming met de cliënt. Hier bij Welstad krijg ik de mogelijkheid en de ruimte om dit te ontwikkelen.

Wat zit er dan in mijn rugzak?

In mijn leven heb ik veel verlies gekend. Mijn zus en moeder verloor ik al op jonge leeftijd en later heb ik onder anderen ook mijn vader verloren.  Ik heb jarenlang onder hoge stress geleefd vanwege financiële problemen en heb ik een Borderline persoonlijkheidsstoornis, een hele rugzak vol dus. En toch sta ik met beide benen op de grond! Ik heb een weg gevonden om uit die situatie te komen. Heb geleerd met mijn Borderline persoonlijkheidsstoornis om te gaan en heb daardoor de ruimte en de drive om anderen te gaan bijstaan in ditzelfde proces.

Als je financiële problemen hebt of/en het in je  hoofd vast loopt is het ongelofelijk moeilijk om ruimte te creëren voor andere dingen. Maar het kan wel! Met de juiste tools, begeleiding en de wil om eruit te komen kan het echt! Dus voor diegene die de weg daarnaartoe moeilijk vindt, misschien niet alleen durft te bewandelen sta ik klaar. Ik heb die weg ook gelopen en weet hoe lastig het is, welke obstakels er zijn en bovenal hoe eng het is! Daarom ben ik er, voor jullie! Bel, app of mail mij als je wil en dan kunnen we samen proberen die weg te vinden die leidt naar rust, hoop en uiteindelijk geluk!                                              

Miranda Pol
Telefoon 06-30519769

werkdagen: woensdag, donderdag en vrijdag
Email: m.pol@welstad.nl

1589806129457_225_400_1589806246.jpg

17-02-2021

Welstad zoekt 2e kans Smartphones

Heb jij thuis nog een smartphone waar je niets mee doet, maar zeker nog een tweede kans verdent en zou je iemand daar blij mee willen maken? Lees dan onderstaand bericht en bekijk waar jij je oude smartphone in kan leveren.
Lees meer