Terug naar Nieuws

Kunstroute stadskanaal Centrum - eerbetoon aan corona helden

Gepubliceerd op:
Kunstroute stadskanaal Centrum - eerbetoon aan corona helden

Misschien kent u de schildersezels die in het centrum staan? Deze kunstroute is een initiatief van Roy Schulte (eigenaar Kwalitaria Menistenplein). De komende weken staat deze deze kunstroute in het teken van een eerbetoon aan de werkende mensen die zich inzetten voor anderen in deze vreemde tijd van corona maatregelen.

Normaal gesproken maken Knoalster deelnemers van allerlei leeftijden, vanuit verschillende scholen en andere organisaties, een schilderij voor de kunstroute. De kunstroute was de afgelopen weken stil komen te liggen, maar er is nu een mooie actuele oplossing bedacht.

De scholen en organisaties die nu dicht zijn en daarom geen schilderij kunnen maken zijn vervangen door gezinnen uit Stadskanaal. Er is een oproep gedaan aan de inwoners van Stadskanaal; wie het leuk vindt om een schilderij te maken met als thema: werkende mensen die zich momenteel inzetten voor anderen. Elk schilderij krijgt in elk geval een blauwe lucht en een zon, als symbool van hoop op betere tijden.

Daar hebben veel enthousiaste inwoners uit Stadskanaal op gereageerd en hun schilderij is de komende weken te zien op een van de schildersezels in het centrum van Stadskanaal. Zo hebben Sofie (moeder) en Julia (8 jaar) mee gedaan en een schilderij gemaakt met daarop een Stadskanaal in vrolijke kleuren en daarin de postbode, thuiszorg, winkelier, politie en vuilnisman geschilderd. Sofie: “In ons schilderij hebben wij willen belichten dat naast de zogenoemde helden in het ziekenhuis er natuurlijk nog veel meer beroepen zijn die nu doorgaan en onze samenleving draaiende houden. Die mensen willen wij op deze manier in het zonnetje zetten.”

Kirsten Stronks, buurtwerker cultuur bij Welstad, ondersteunt en coördineert dit project samen met Roy Schulte.

Deelnemers van de huidige kunstroute, die vanaf deze week in het centrum te bewonderen is, zijn:

Thirza Mulder, Sanne van der Sluis, Vera en Gerda Bijlsma, Demi Bosker en Dian Huiting, Sofie en Julia Alblas, Wendy en Alana de Jonge, Mathilde, Marcel en kinderen Rosing, Cosis Parkheem, Parkheem Zorggroep Meander.

 

Dank jullie wel voor jullie prachtige bijdrage!

 

 

 

 

 

13-04-2021

Welstad-Actueel

Iedere maand verschijnt er een pagina Welstad-Actueel in de Nieuwsbode.
Lees meer