Zo lang en zelfstandig mogelijk thuis wonen

In de gemeente Stadskanaal vinden we het belangrijk dat iedereen zo lang en zelfstandig mogelijk thuis kan blijven wonen. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) biedt hulpmiddelen en voorzieningen om dit mogelijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld een aanvraag doen als je hulp nodig hebt in de huishouding of - vanwege een lichamelijke beperking - vragen om een aanpassing in de woning. Ook voor langdurige en intensievere zorg kun je hulp ontvangen. Bijvoorbeeld bij beschermd wonen of binnen de langdurige zorg (WIz). Het vinden van de juiste zorg is niet altijd eenvoudig.

Onze ondersteuning

De medewerkers van Welstad bieden inwoners onafhankelijke cliëntondersteuning en hulp wanneer zij dit nodig hebben. Onze medewerkers kunnen helpen met bijvoorbeeld:

  • voorbereiden van of ondersteunen bij een gesprek met de gemeente of het UWV;
  • het (samen) doen van een aanvraag;
  • het uitzoeken van de mogelijkheden voor zorg;
  • het evalueren van zorg;
  • het ontwikkelen van activiteiten om meedoen te stimuleren.

De ondersteuning is voor alle inwoners en dus ook voor mensen met een beperking. Denk hierbij aan een (licht) verstandelijke beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte. Onze medewerkers denken met je mee en weten waar je in de gemeente terecht kunt voor zorg en begeleiding. Jouw belang staat voorop in onze hulp en adviezen.