Fijn en veilig opgroeien

In de gemeente Stadskanaal vinden we het belangrijk dat kinderen en jongeren veilig opgroeien en de ruimte hebben om zichzelf te ontwikkelen. Soms hebben kinderen en jongeren daar – naast ondersteuning door ouders, verzorgers of school – extra hulp bij nodig.

Hoe helpen wij jou?

Welstad is er voor alle kinderen en jongeren tot 23 jaar. Of je nu behoefte hebt aan een gesprek, hulp wilt bij een probleem op school of thuis, wilt ontdekken welke sport bij je past of sterker in je schoenen wilt staan; onze buurtwerkers, gezinscoaches en jeugdmaatschappelijk werkers helpen je graag. Ook ouders en/of verzorgers kunnen bij ons terecht voor ondersteuning en advies. Bij het zoeken naar een oplossing of antwoord werken we soms samen met het Centrum Jeugd Gezin en Veiligheid (CJGV).

Impacter is een project voor jongeren uit Stadskanaal tussen de 14 en 27 jaar. Wij gaan op zoek naar jou: op scholen, sportverenigingen of in de stad. Wie wij dan precies zoeken? Iedereen die graag iets wil leren, ontdekken en wil doen voor een ander. 

Preventieaanpak schulden voor jongvolwassenen (GKB)
Heb jij ook geldzorgen?
Blijf er niet mee zitten. Scan de QR-code voor hulp bij geldvragen of schulden.
Dus ook als je nog geen schulden hebt mag je altijd contact met ons opnemen.
Wacht er niet te lang mee. Wij helpen je graag. (Voor jongvolwassenen t/m 26 jaar).
1702894944447_267_400_1702895433.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jonge mantelzorgers

Zorg je voor - of heb je zorgen om - een langdurig ziek of gehandicapt familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Welstad organiseert regelmatig leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers

Voorlichting, trainingen en activiteiten

In samenwerking met scholen geeft Welstad voorlichting over onderwerpen zoals pesten, alcohol- en drugsgebruik en omgaan met sociale media. Daarnaast geven we op alle scholen weerbaarheidstrainingen. Buiten schooltijd organiseren we sport- en cultuuractiviteiten, zodat kinderen en jongeren ook na school leuke bezigheden hebben. 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.
Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. 

Let op! Vanaf 1 januari 2020 kunnen aanvragen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur gedaan worden voor kinderen van 0 t/m 17 jaar. Activiteiten zoals peutergym of kaboutervoetbal kunnen dan ook via het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Voor meer informatie of het doen van een aanvraag: 
Stuur een mail naar sportteam@welstad.nl

Stichting leergeld 

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. 
E-mail: stadskanaal@leergeldzuidoostgroningen.nl 
Telefoon: 06-29577685
Bereikbaar: maandagmorgen en donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur

 

Contact