Zorgen voor een ander

Zorg jij langdurig en onbetaald voor een zieke partner, ouder, kind, vriend of buurman? Dan ben jij mantelzorger. In de gemeente Stadskanaal zijn meer dan 2.000 mantelzorgers die wekelijks – of soms dagelijks – zorg bieden aan iemand in het gezin of iemand in de directe omgeving. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je zelf even niet meer lekker in je vel zit en dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren. Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat de medewerkers van Welstad mantelzorgers in de gemeente Stadskanaal kunnen helpen.

Hoe helpen wij jou?

Onze medewerkers bieden praktische hulp en begeleiding aan mantelzorgers. We geven informatie en advies en bieden een luisterend oor. We organiseren ook themabijeenkomsten met lotgenoten en ondersteunen bij het organiseren van respijtzorg thuis. Respijtzorg biedt jou als mantelzorger de mogelijkheid jouw zorgtaken tijdelijk aan een ander (vrijwilliger) over te dragen. Hierdoor heb je even tijd voor jezelf en kun je de zorg beter volhouden.

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers ouder dan 18 jaar die langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week actief zijn als mantelzorger ontvangen jaarlijks een waardering vanuit de gemeente Stadskanaal. Degene voor wie je zorgt dient echter woonachtig te zijn in de gemeente Stadskanaal. Je kunt maar één waardering aanvragen. LET WE!! Je moet je jaarlijks opnieuw aanmelden. Dat kan vanaf eind januari.
Welstad coördineert de uitreiking van deze mantelzorgwaardering. Het is van belang dat je daarvoor jouw gegevens aan ons doorgeeft. Ook bij verhuizing of als er iets wijzigt in de situatie dan horen wij dit graag.

Jonge mantelzorgers

Soms helpen kinderen mee in de zorg voor een langdurig ziek of gehandicapt familielid. Welstad organiseert regelmatig leuke activiteiten voor deze jonge mantelzorgers.

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Welstad via onderstaande blauwe contact button.
Aanmelden als mantelzorger kan via het aanmeldformulier.

Contact