Mantelzorgwaardering 2021 aanvragen

Zorgt u al langere tijd voor een naaste die ziek is of hulpbehoevend? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Met de mantelzorgwaardering willen de gemeente Stadskanaal en Welstad mantelzorgers die langdurig en intensief voor een naaste zorgen, bedanken voor hun geweldige inzet. U kunt als mantelzorger zelf de waardering aanvragen. Daarnaast kunnen ook zorgvragers en naasten van mantelzorgers, die een mantelzorger in het zonnetje willen zetten, samen met de mantelzorger de aanvraag indienen. Aanvragen kan van 1 februari tot 1 december 2021. Er kan maximaal één waardering per mantelzorger aangevraagd worden.

Wanneer komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering? 

De voorwaarden voor het aanvragen van de mantelzorgwaardering:

  • u bent 18 jaar of ouder;
  • u geeft langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week hulp of ondersteuning aan een familielid, vriend of buur met een ziekte of beperking;
  • degene voor wie u zorgt woont in de gemeente Stadskanaal;
  • de zorg die u verleent is onbetaald en wordt niet vanuit een vrijwilligersorganisatie of betaalde baan gegeven.

Hoe gaat het verder nadat u de aanvraag heeft gedaan?

Direct nadat u de aanvraag heeft ingediend ontvangt u een ontvangstbevestiging. Het is onze verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de mantelzorgwaardering terecht komt bij de groep mantelzorgers die intensief en langdurig voor een ander zorgen. Het kan daarom voorkomen dat uw aanvraag bij wijze van steekproef uitgebreider met u wordt doorgenomen. Ook bij onduidelijkheden nemen wij contact met u op. Komt u in aanmerking voor de waardering, dan ontvangt u deze eind december.

Vragen of hulp nodig?

Heeft u vragen over het invullen van het formulier of heeft u geen computer? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0599) 635 999 of per mail: info@welstad.nl. We beantwoorden uw vragen graag of vullen de aanvraag telefonisch samen met u in.

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Vraag hier uw mantelzorgwaardering aan!

Uw gegevens:

Gegevens zorgsituatie:

Akkoord en toestemming

Informatie, advies of ondersteuning