Terug naar Nieuws

Vrijwilligers gezocht voor project Sociaal Vitaal in Musselkanaal en Cereswijk

Gepubliceerd op:

Sociaal Vitaal is een programma om de vitaliteit van ouderen te bevorderen. In het Sociaal Vitaal programma worden ouderen gestimuleerd om meer te gaan bewegen. In het programma wordt ook aandacht besteed aan het trainen van sociale vaardigheden om sociale contacten te leggen en te onderhouden. Ook wordt er aandacht besteed aan het trainen van weerbaarheid om beter om te gaan met veroudering. Tot slot wordt er gezondheidsvoorlichting gegeven tijdens het koffiedrinken na afloop van het programma. Sociaal Vitaal wordt wekelijks uitgevoerd onder begeleiding van een getrainde docent. 

 

Inwoners van Musselkanaal en Cereswijk, in de leeftijd  van 65 jaar en ouder, ontvangen eind van de zomer een brief over Sociaal Vitaal met de uitnodiging om deel te nemen aan een fitheidstest.

Vrijwilligers gevraagd voor de volgende taken

  1. Meerdere huisbezoeken om uitleg te geven over het programma Sociaal Vitaal, ongeveer 10 minuten per huisbezoek. Tijdsinvestering, 2 of 3 dagen ( vanaf 6 september).
  2. Begeleiden bij de fitheidstest, op maandag 20 september. De vrijwilligers krijgen een korte instructie en begeleiden een fitheidsstation.
  3. Vrijwilligers gezocht voor het huisbezoek cliënten van de thuiszorg. In de vorm van een huisbezoek en kleine fitheidstest aan huis. Als er na afloop belangstelling is om mee te doen, wordt besproken of iemand zelfstandig naar de zaal kan komen of vervoer nodig heeft.

De vrijwilligers krijgen uitleg over het programma tijdens een bijeenkomst op woensdag 1 september om 10.00 uur in Lint Musselkanaal.

Bij belangstelling voor een of meerdere vrijwilligerstaken, kunt u contact opnemen met stichting Welstad 0599 – 635 999 of Lucie Doornbos tel.: 06 – 36550329 of via e-mail: l.doornbos@welstad.nl

24-04-2024

Online Ouderbijeenkomsten over scheiden en/of opgroeien bij gescheiden ouders

Beste ouder, professional of geïnteresseerde, U kunt deelnemen aan (één van de) drie Online Ouderbijeenkomsten over scheiden en/of over opgroeien bij (gescheiden) ouders. In deze online bijeenkomst luistert u vooral naar informatie van ons, maar er zijn ook verhalen van ouders e…
Lees meer