Activiteiten

In elke wijk en buurt is de situatie en de vraag van de bewoners anders. En daarom dus ook het activiteitenaanbod. Soms organiseren buurtbewoners zelfstandig activiteiten. Op verzoek van buurtbewoners of de wijkraad ondersteunen medewerkers van Welstad bij het opstarten ervan. Voorbeelden van activiteiten zijn: wandelgroepen, gezamenlijke maaltijden en Klik! voor advies over het gebruik van mobiel, laptop of tablet. Hou voor alle activiteiten in Maarswold, Maarsveld, Maarsstee en Centrum Stadskanaal onze agenda in de gaten.  

Niet in alle wijken is een buurtcentrum, maar vaak is er een andere locatie beschikbaar waar je jouw activiteit kunt organiseren. Neem contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Klik! digitale hulp in de wijk

Klik! is er in verschillende wijken en dorpen, vaak samen met koffie en ontmoeting. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Heeft u een keer geen vragen, ook dan bent u van harte welkom.
Dicht bij huis en voor iedereen! 
(Gratis) hulp bij gebruik van tablet, smartphone  en computer.
We hebben geen lesprogramma maar helpen u persoonlijk met vragen zoals:

  • hoe verstuur ik een Whatsappbericht?
  • hoe werkt  DigiD?
  • hoe kan ik via internet iets melden bij de gemeente?
  • hoe werkt Skype?
  • wat voor tablet moet ik aanschaffen?

Soms zijn er ook themabijeenkomsten over een bepaals onderwerp.
contactpersonen:
Herman Hiddinga ((Klik! vragen) telefoon 06-21531158
Janny Eikens (buurtwerker) telefoon 06-15071201Inloopochtend De Spont

Iedere woensdag is er tussen 09.30 en 11.30 uur een inloopochtend in De Spont in Stadskanaal. Hier kun je buurtbewoners ontmoeten, een vraag stellen aan onze buurtwerker/vrijwilliger of wensen of ideeën voor activiteiten met ons delen. Je bent van harte welkom om langs te komen!

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht