Iets betekenen voor een ander

Welstad is er voor iedereen die iets voor een ander wil betekenen. Vervoer bieden, een wandeling maken met iemand of mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen begeleiden. Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) Stadskanaal ondersteunt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en brengt beide partijen met elkaar in contact.

Hoe helpen wij jou?

We beantwoorden al jouw vragen: over de vrijwilligersvergoeding, welk soort vrijwilligerswerk bij jou past of over hoe je als vrijwilliger omgaat met bijvoorbeeld agressie of beginnende dementie. We luisteren naar jouw ervaringen, geven advies en informatie en organiseren interessante bijeenkomsten. Daarnaast kun je deelnemen aan trainingen georganiseerd door Vitaal Vrijwilligerswerk. Kijk voor het actuele trainingsaanbod op www.vitaalvrijwilligerswerk.nl.

Vacaturebank

In onze vacaturebank vind je alle actuele vrijwilligers vacatures. Wil je (weer) een betaalde baan, maar ben je daar nu nog niet aan toe? De medewerkers van het VIP! Stadskanaal hebben ook veel ervaring in het begeleiden naar een betaalde baan. Wij werken hierbij samen met het Training en Diagnose Centrum (TDC).

Vrijwilliger worden bij Welstad

Ook bij Welstad zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Voor vrijwilligers die structureel actief zijn bij ons vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan.

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht