Vrijwilligerswerk

Veel activiteiten en diensten zijn niet mogelijk zonder de gedreven inzet van vrijwilligers. Dankzij hen is het mogelijk allerlei voorzieningen in stand te houden. Daarnaast geeft vrijwilligerswerk mensen de kans om zich te ontplooien, ervaring op te doen, andere mensen te ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding te hebben of zich in te zetten voor wat men belangrijk vindt. Welstad koestert de vele vrijwilligers die de gemeente Stadskanaal kent.

VIP! gemeente Stadskanaal

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) is er voor vrijwilligers én hun organisaties. Het VIP! biedt verschillende diensten en activiteiten op het gebied van informatie en advies, bemiddeling, trainingen, promotie en waardering. Zo brengt onze vacaturebank vraag en aanbod bij elkaar: je vindt er alle actuele vrijwilligersvacatures in onze gemeente. Of leer van elkaar tijdens het Vrijwilligerscollege om je vaardigheden als vrijwilliger te vergroten. Daarnaast kun je deelnemen aan trainingen georganiseerd door Vitaal Vrijwilliogerswerk. De meeste diensten die het VIP! verleent worden door vrijwillige medewerkers uitgevoerd, met ondersteuning door een beroepskracht van Welstad. 

 

Vrijwilliger worden bij Welstad

Ook bij Welstad zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Voor vrijwilligers die structureel actief zijn bij ons vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan.

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht